Opis
SKŁADNIKI
fasolka
adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw
zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i
przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok.
60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz
- 0,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w
tym cukry - 0 g
Błonnik
- 13 g
Białko
- 20 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.