Opis
SKŁADNIKI
Składniki:
fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym
źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych
(doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w
świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1195 kJ / 284 kcal
Tłuszcz
- 1,6 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 35 g
w
tym cukry - 2,2 g
Błonnik
- 23 g
Białko
- 21 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.