Opis
SKŁADNIKI
fasolka
czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna
fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym
źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po
ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań
warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości
w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz
- 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 36 g, w tym cukry - 2,3 g
Błonnik
- 24 g
Białko
- 23 g
Sól
- 0,03 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.