Opis
SKŁADNIKI
groch
zielony cały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie
nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako
dodatek do dań obiadowych i zup.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Uprzednio
namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej,
nieosolonej wodzie ok. 60 min. Groch solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1276 kJ / 303 kcal
Tłuszcz
- 1,4 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany
- 41 g,
w
tym cukry - 3,5 g
Błonnik
- 17 g
Białko
- 23 g
Sól
- 0,06 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.