Opis
SKŁADNIKI
groch
żółty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak
grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Jest doskonałym źródłem
białka roślinnego. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie
do pierogów, past do chleba, pasztetów.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Uprzednio
namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej,
nieosolonej wodzie ok. 45 minut.
Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1576 kJ / 372 kcal
Tłuszcz
- 1,2 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 63 g,
w
tym cukry - 8 g
Białko
- 25 g
Sól
- 0,04 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.