Opis
SKŁADNIKI
kapusta biała*,
kalarepa*, por*, sól kamienna niejodowana (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt
wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany, z
naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 120,9 kJ / 28,5 kcal
Tłuszcz: 0,1
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,06
g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 0,9
g
Sól: 1,6
UWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa
na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać,
otwierać powoli.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach
chłodniczych w temperaturze od +4 do +8 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3
dni.