Opis
SKŁADNIK
olej słonecznikowy* (46%), woda, napój
sojowy* 12% (woda, ziarna soi*, sól
morska), ocet brandy*, cukier trzcinowy*, sól kamienna, białko grochu*,
musztarda* (woda, gorczyca*, ocet brandy*, sól kamienna,
koncentrat soku z cytryny*, kurkuma*), substancja zageszczająca: guma guar*
(*certyfikowany składnik
ekologiczny).
OPIS
Wegańska altenatywa
dla majonezu. Odpowiedni do frytek, sałatek, kanapek, dipów lub do innych dań w
zależności od osobistych preferencji.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1834 kJ / 445
kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 5,8 g
w tym
cukry: 2,7 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 1,5
g;
Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze 6-8
stopni Celsjusza.