Opis
SKŁADNIKI
mąka
żytnia razowa typ 2000* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału
całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta
konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania
zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1348 kJ / 319 kcal
Tłuszcz
- 1,7 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 60 g
w
tym cukry - 0,9 g
Białko
- 9,0 g
Sól
- 0,01 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może
zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.