Opis
SKŁADNIKI
olej z pestek
dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej powstał ze
starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości nasion pestek dyni
pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych za pomocą tradycyjnej
metody tłoczenia. Olej z pestek dyni jest doskonałym źródłem Niezbędnych
Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Posiada wybitne walory smakowe,
wspaniały ciemnozielony kolor i piękny orzechowy zapach. Olej ten doskonale
współgra z sałatkami, gotowanymi warzywami oraz wieloma innymi potrawami
przygotowywanymi na zimno.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 32 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 50
g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko- 0 g
Sól - 0 g
SPOSÓB UŻYCIA
Stosować na
zimno jako dodatek do sałatek, sosów, deserów
ZALECANE WARUNKI
PZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym
miejscu.