Opis
SKŁADNIKI
woda,
soczewica zielona*25%, soja*,
marchew 10%, seler korzeń*10%,
pietruszka korzeń*8%, cebula*6%, olej słonecznikowy*, bulion warzywny* (sól
morska, mąka ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*), skrobia kukurydziana
natywna, sól morska, por*1%, syrop z agawy*, przyprawy*, substancja
zagęszczająca: guma guar, zioła (zawierają gorczycę*),
sos sojowy jasny
(woda, soja*,
sól), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g INFORMACJA
ALERGENNA ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Warzywna pasta kanapkowa z soczewicą.
Zaawartość warzyw: 81%. Produkt pasteryzowany. Wysoka zawartość białka.
Wartość
energetyczna: 541 kJ / 129 kcal
Tłuszcz: 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6
g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 3,8
g
Białko: 7,4 g
Sól: 1,7 g
Może zawierać
sezam.
Przechowywać w
temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w
ciągu 3 dni.