Opis
SKŁADNIKI
popcorn
(ziarno kukurydzy)* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać
w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć
pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego
"strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej
smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1531 kJ / 363 kcal
Tłuszcz
- 4,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany
- 67 g, w tym cukry - 0,9 g
Białko
- 9,4 g
Sól
- 0,09 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.