Opis
SKŁADNIKI
ryż
dziki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje
potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i
sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym
ogniu ok. 45 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1518 kJ / 358 kcal
Tłuszcz
- 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 69 g, w tym cukry - 2,5
g
Białko
- 15 g
Sól
- 0,02 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.