Opis
SKŁADNIKI
60%
warzyw w różnych proporcjach (groszek*, kukurydza*, marchew*, papryka*,
oliwki*, cebula*), tuńczyk ze zrównoważonego rybołówstwa
(30%), sos sałatkowy (9%): (ocet jabłkowy*, oliwa z oliwek extra virgin*,
cukier trzcinowy*, skrobia ziemniaczana*, sok z cytryny*, woda), sól morska
(*składniki ekologiczne). 69% składników pochodzi z certyfikowanych upraw
ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 g
Wartość energetyczna: 485 kJ / 116
kcal
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7
g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone:
2,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,6
g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 1,9
g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 10,6 g
Sól: 0,85 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po
otwarciu przechowywać w zamkniętym, niemetalowym pojemniku w lodówce i spożyć
w ciągu trzech dni.