Opis
SKŁADNIKI
soja
czarna*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne
ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale
sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych,
warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past,
kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety
wegetariańskiej i wegańskiej.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Uprzednio
namoczoną co najmniej 8 godzin soję, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji
1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz
- 20 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g
Węglowodany
- 21 g,
w
tym cukry - 7,3 g
Białko
- 36 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy,
sezam.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.