Opis
SKŁADNIKI
wiśnie*, koncentrat jabłkowy*,
substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas L-askorbinowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu
sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez
odszypułkowanie owoców truskawki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu pH.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 479 kJ / 113 kcal
Tłuszcz
- 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1
g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 22 g
Białko - 1
g
Sól - 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st.
C.