Opis
SKŁADNIKI
czerwone
porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca - pektyna,
regulator kwasowości - kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
100 g produktu
sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez
odszypułkowanie owoców czerwonej porzeczki z dodatkiem koncentratu jabłkowego
w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 508 kJ / 120 kcal
Tłuszcz
- 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
<0,1 g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 22 g
Białko
- <0,5 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st.
C.