Opis
SKŁADNIKI
kuskus
kukurydziany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
kuskus kukurydziany otrzymywany jest z kruszonych, gotowanych i suszonych ziaren
kukurydzy. Polecamy jako dodatek do dań głównych, a także do
sałatek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Kuskus
należy gotować przez około 5 min. w wodzie lub mleku. Można go przygotować
również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia
wody.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1485 kJ / 351 kcal
Tłuszcz
- 1,7 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany
- 75 g,
w
tym cukry - 1,3 g
Białko
- 6,6 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.