Opis
SKŁADNIKI
kuskus razowy* (zawiera gluten) 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako
dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
kuskus
należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również
poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia
wody.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1462 kJ / 346 kcal
Tłuszcz
- 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany
- 64 g, w tym cukry - 1,7 g
Białko
- 13 g
Sól
- 0,03 g
INFORMACJA
ALERGENNA
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.