Opis
SKŁADNIKI
mąka
orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego
przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny
przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku
chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal
Tłuszcz
- 2,7 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany
- 62 g
w
tym cukry - 1,0 g
Białko
- 12 g
Sól
- 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne
orzechy, sezam, soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.