Opis
SKŁADNIKI
kasza
manna*
(zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren
pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu
puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale
sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
kaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać
3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu
mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1536 kJ / 362
kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2
g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 0,1 g
Białko - 8,7 g
Sól - 0,03
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam,
soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.