Opis
SKŁADNIKI
mąka
z pszenicy durum (semolina)* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum
durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy
cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się
wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin,
budyniów, a także do zagęszczania potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
W 100
g
Wartość
energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13
g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.