Opis
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, przeciwutleniacz: kwas
cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sago to skrobia, z
której można przygotowywać kaszki, kleiki, puddingi, desery lub zagęszczać
potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1594 kJ/375
kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
g
Węglowodany: 94 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko:
< 0,1 g
Sól: 0,01 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę (mleko), dodać powoli sago (125 g pereł
na 1 litr wody) i mieszając, gotować 8-15 minut, odstawić na kilka minut,
przepłukać chłodną wodą.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu