Opis
SKŁADNIKI
tapioka
(skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada
charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw.
Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do
kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również
jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal
Tłuszcz - 0,02 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 88 g,
w
tym cukry - 3,4 g
Białko
- 0,2 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.