Opis
SKŁADNIKI
mąka
z lnu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
mąka z nasion lnu brązowego może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do
innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz
przyrządzania deserów, m.in. kisieli, budyni. Może służyć również jako posypka
lub panierka.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1344 kJ / 323 kcal
Tłuszcz
- 8,8 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany
- 3,9 g
w
tym cukry - 3,8 g
Błonnik
- 34 g
Białko
- 40 g
Sól
- 0,04 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.