Opis
SKŁADNIKI
kasza
gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w
połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań
jednogarnkowych i pasztetów.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Kaszę
gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na
małym ogniu ok. 20 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz
- 2,7 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany
- 75 g,
w
tym cukry - 2,6 g
Białko
- 12 g
Sól
- 0,03 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.