Opis
SKŁADNIKI
mąka pszenna tortowa typ 480* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
mąka pszenna otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy
zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie
lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań
mącznych.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1419 kJ / 335 kcal
Tłuszcz
- 0,9 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 68 g
w
tym cukry - 1,4 g
Białko
- 12 g
Sól
- 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.