Opis
SKŁADNIKI
mąka
żytnia typ 960* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
mąka żytnia typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta.
Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast,
ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu
na żur.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1395 kJ / 330 kcal
Tłuszcz
- 1,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany
- 69 g
w
tym cukry - 6,8 g
Białko
- 6,9 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.