Opis
SKŁADNIKI
Mąka
orkiszowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Mąka z której
wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego
przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on
cenne źródło błonnika.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 668 kJ / 158
kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3
g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 4,4
g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut
(100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i
przewiewnym.