Opis
SKŁADNIKI
semolina (mąka
z pszenicy durum)* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron idealny do
sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się
i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest
mąka dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten
zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
ugotowanego produktu SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wartość energetyczna: 616 kJ / 145
kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2
g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: < 0,5
g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać jaja
Przed spożyciem gotować 10 minut, al
dente 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej
wody).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i
przewiewnym.