Opis
SKŁADNIKI
100% mąka z
pszenicy orkisz typ 1850*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować dostateczną ilość wody (3 litry na op.
makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.
Wrzucać
stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki
(około 10 min.).
Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą,
odcedzić.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 2,43 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,54 g
Węglowodany: 62,89 g
w tym
cukry: 2,0 g
Błonnik: 11,42 g
Białko: 13,90 g
Sól< 0,025
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przchowywać w suchym i zacienionym
miejscu