Opis
SKŁADNIKI
mąka
żytnia razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron żytni
produkowany z niskoprzetworzonej mąki żytniej mielonej na kamiennych żarnach.
Posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników mineralnych takich
jak: fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego
metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1420 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 6,8
g
Błonnik: 16 g
Białko: 9,1 g
Sól: 0,01 g
Fosfor:
129 mg (18 %)**
Mangan: 1,41 mg (71 %)**
[** dzienna referencyjna
wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla
osoby dorosłej)]
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować 6 minut (100 g makaronu na 1 litr
osolonej wody)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
jaja
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i
przewiewnym.