Opis
SKŁADNIKI
maliny*, cukier
trzcinowy*, substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas
L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu
sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez
odszypułkowanie owoców malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak słodko-kwasny
chcarakterystyczny dla owoców malin, barwa zbliżona do barwy
owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 792 kJ / 187 kcal
Tłuszcz
- 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
<0,1 g
Węglowodany - 42 g
w tym cukry - 35 g
Białko
- 1 g
Sól - <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st.
C.