Opis
SKŁADNIKI
nasiona brokuła
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W
warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski
talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy
pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią.
Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy
w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej
rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. groch,
soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki
ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.