Opis
SKŁADNIKI
olej z
awokado* tłoczony na zimno (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej został
wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości surowca
pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych. Olej jest otrzymywany
z miąższu dojrzałych owoców awokado metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu olej
zachował wszystkie cenne właściwości owocu, z którego powstał. Olej z awokado
jest źródłem kwasów wielonienasyconych (NNKT). Olej ten ma delikatny smak,
zapach oraz piękny zielonkawy kolor.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
kwasy tłuszczowe
jednonienasycone - 69 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 13
g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko- 0 g
Sól - 0 g
SPOSÓB UŻYCIA
Stosować na
zimno jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów i past
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym
miejscu.