Opis
SKŁADNIKI
jarmuż* 48,3%,
soczewica*, cebula*, olej rzepakowy*, czosnek*, sok z pigwowca*, sól, ocet*,
cukier trzcinowy*, bazylia*, ziele angielskie* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna pasta z
jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie
sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz mięs. Produkt polecany
jest weganom.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1292 kJ / 313
kcal
Tłuszcz: 10,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5
g
Węglowodany: 2,1 g
w tym cukry: 1,6 g
Białko: 12,3
g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.