Opis
SKŁADNIKI
ryż
naturalny długoziarnisty*, ryż czerwony*, ryż dziki* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1458 kJ / 344 kcal
Tłuszcz
- 1,3 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany
- 74 g,
w
tym cukry - 1,6 g
Błonnik - 1,5 g
Białko
- 8,3 g
Sól
- 0,04 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i
sezam
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu
Ryż
przepłukać, dodać do wrzącej wody w stosunku 1:2 (na jedną porcję ryżu 2 porcje
wody). Posolić. Gotować pod przykryciem 50-60 minut.