Opis
SKŁADNIKI
jagoda czarna*
(Vaccinium myrtillus) (60%), zagęszczony sok jabłkowy* (33%), woda, substancja
zagęszczająca: pektyny, fruktoza, regulator kwasowości: kwas askorbinowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Zawiera
naturalnie wystepujące cukry.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 546 kJ/ 130 kcal
Tłuszcz
- 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany
- 30 g
w tym cukry - 25 g
Białko - 0,8 g
Sól - 0
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.