Opis
SKŁADNIKI
Shoyu*
43,9% (woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, A. oryzae), syrop ryżowy*,
mirin* (ryż*, woda, A. oryzae), woda, biały ocet winny*. *certyfikowany
składnik ekologiczny.
OPIS
Idealny do
potraw sushi. Słodki sos sojowy jest doskonały z gotowanym ryżem i pasuje do
wielu potraw. Może być także używany do karmelizacji warzyw lub owoców by
stworzyć niezwykły smak. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna 960 kJ / 226 kcal
Tłuszcz: 0,0 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 50 g;
w tym cukry:
33,0 g;
Białko: 6,0 g;
Sól: 6,3 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze max.
7°C
i spożyć w ciągu 2 miesięcy.