Opis
SKŁADNIKI
truskawki*, koncentrat jabłkowy*,
substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas L-askorbinowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu
sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez
odszypułkowanie owoców truskawki z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu pH.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 454 kJ / 107 kcal
Tłuszcz
- <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,2
g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 22 g
Białko - 0,7
g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st.
C.