Opis
SKŁADNIKI
truskawki*,
cukier trzcinowy*, substancja zagęszczajaca - pektyna, reegulator kwosowości -
kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu
sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez
odszypułkowanie owoców truskawki z dodatkiem cukru trzcinowego. Smak
słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców truskawki, barwa zbliżona do barwy
owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 688 kJ / 162 kcal
Tłuszcz
- <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
<0,1 g
Węglowodany - 39 g
w tym cukry - 35 g
Błonnik
- 3,1 g
Białko - 0,6 g
Sól - <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st.
C.