Opis
SKŁADNIKI
syrop słodowy*
(jęczmień), woda, wasabi* (Wasabia Japonica) (10%), chrzan*,
musztarda* (zawiera gorczycę), sól morska, olej
słonecznikowy*, ocet ryżowy*, chilli*, kurkuma* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Pasta wasabi jest
oryginalną przyprawą używaną w tradycyjnej japońskiej kuchni. Zawiera 10%
Wasabi Japonica, jest to bardzo rzadki składnik na zachodzie i bardzo trudny do
uprawy.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wymieszać pastę wasabi z oliwą z oliwek, sosem
sojowym, ocetem ryżowym i preferowanym sokiem owocowym, aby stworzyć sos lub
dip w mgnieniu oka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1014 kJ/ 241 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 35,1g
w tym cukry: 24,1
g
Białko: 6,1 g
Sól: 5,2 g