Opis
SKŁADNIKI
amarantus*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż)
uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba,
ciast, zup i dań zbożowych.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja
amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1692 kJ / 401 kcal
Tłuszcz - 6,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,5 g
Węglowodany - 66 g
w
tym cukry - 1,7 g
Białko
- 15 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.