Opis
SKŁADNIKI
ekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100
%.
OPIS
Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim
prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po
ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek.
Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez
kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1453 kJ/344
kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy nasycone 0,7
g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 7,5
g
Białko 9,3 g
Sól 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.