Opis
SKŁADNIKI
quinoa
biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje
tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz
dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie
gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić
pod koniec gotowania
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1532 kJ / 363 kcal
Tłuszcz
- 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany
- 62 g, w tym cukry - 1,6 g
Białko
- 12 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.