Opis
SKŁADNIKI
mak
niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy,
do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do
ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z
bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej
kutii.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość
energetyczna - 2133 kJ / 517
kcal
Tłuszcz
- 42 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,9 g
Węglowodany
- 4,2 g,
w
tym cukry - 2,3 g
Białko
- 20 g
Sól
- 0,05 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.