Opis
SKŁADNIKI
kapusta
czerwona*, kłodawska sól kamienna niejodowana (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt wytwarzany
tradycyjnie, niepasteryzowany, z naturalnie
występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 155 kJ / 37
kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,06
g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: <0,15
g
Białko: 2,7 g
Sól: 1,9 g
UWAGA
Wybrzuszone wieczko
nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać,
otwierać powoli.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych w
temperaturze od +4 do +8 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3
dni.