Opis
SKŁADNIKI
mąka z
ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej
się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po
wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4
- 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania
nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310
kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1
g
Węglowodany: 44,3 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 15,5
g
Białko: 18,5 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.