MAKARON (KONJAC TYPU NOODLE) BEZGLUTENOWY BIO 385 g - BETTER THAN FOODS
Opis
SKŁADNIKI
woda
oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron noodle
konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia
rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny
produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada
szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i
składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 35
kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0
g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i
siarczyny
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku,
przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II
: Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej
potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez minutę na patelni, dodać do
ulubionej potrawy.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po
otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2
dni