Makaron (Z Soczewicy Czerwonej) Świderek Fusilli Bezglutenowy Bio 250 G - Fabijańscy
Opis
SKŁADNIKI
mąka z
soczewicy czerwonej*, woda źródlana (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się
wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po
wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 -
5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie
mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342
kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2
g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9
g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.