Opis
SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno
gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu
gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 15-16 min,
al. dente 11 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie
gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 1,2
g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu